Speculatietaks

De regering heeft besloten om een speculatietaks in te schakelen van 33 procent. Deze speculatiektaks is geldig bij beleggingen die na januari 2016 binnen zes maanden worden verkocht. Het bedrag dat door de belasting wordt verminderd, is de winst die u maakt op beleggingen. De speculatietaks wordt dus geïnd op het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van een financiële product. Autoriteiten melden dat deze speculatietaks zal zorgen voor een vermindering van de beleggingen. Dit geldt met name voor beleggingen die door particulieren worden gedaan. De reden hiervoor is natuurlijk de hoge belasting die moet worden betaald over de winst.

Speculatietaks oplossing

Is de speculatietaks een goede oplossing om speculaties te vermijden? Door velen wordt de speculatietaks gezien als een maatregel die ervoor zal zorgen dat minder mensen gaan beleggen. Voor degenen die toch in aanraking komen met de speculatietaks, is het handig om te weten wat deze taks precies inhoudt. Indien deze taks bij een financieel product van u toepasselijk is , dan wordt het door de bank automatisch in rekening gebracht. U hoeft dus niet als belegger aangifte te doen bij de belasting. Indien u op een internationale markt belegt moet u dit wel aangeven bij uw personenbelasting.

Speculatietaks effect

Om de speculatietaks te vermijden kunt u het één en ander doen. In eerste instantie is het aan te raden om een beleggingsplan te maken voor uzelf voor een paar jaar. Dit zal er ook direct voor zorgen dat u beleggingen doet die langer zijn dan zes maanden. Op deze wijze kunt u ervoor zorgen dat de speculatietaks wordt vermijd. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om te beleggen in financiële producten waarbij deze taks niet van toepassing is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld beleggen in obligaties. Wat de effecten van de speculatietaks zijn is nog niet bekend.

Speculatietaks effect.

Leave a Comment