Camper importeren

Als u zin heeft om met een camper op vakantie te gaan, dan is het misschien een optie om een camper te importeren, omdat deze in het buitenland vaak goedkoper zijn dan in Nederland. De werkwijze is vrij eenvoudig en is ook voor particulieren gewoon goed te doen. Als voorbeeld gebruiken we Duitsland als het land waaruit u de camper wilt gaan importeren.

Camper importeren uit Duitsland

Als u een camper in Duitsland gaat kopen, dient u ervoor te zorgen een Fahrzeugbrief van de vorige eigenaar te hebben, Hiermee hoeft u niet naar een postkantoor zoals het in Nederland gaar, de vorige eigenaar zal ervoor zorgen dat de camper niet meer op zijn naam zal staan. Met de Fahrzeugbrief gaat u naar een RDW kantoor bij u in de buurt om de camper in te kunnen voeren. Er zal een afspraak met u worden gemaakt voor wanneer de camper voor een keuring moet verschijnen. Deze is te vergelijken met een APK keuring, maar dan iets meer uitgebreid. Voor deze keuring moet u uiteraard wel betalen.

Als de camper is goedgekeurd, krijgt u van het RDW een papiertje mee waarmee u naar een aangiftepunt van de douane moet gaan. U gaat hier met de camper naartoe. Dit is legaal, want u krijgt hier van het RDW een speciaal eendagskenteken voor uitgereikt. Als u bij de douane bent aangekomen zal er iemand met u meegaan om de camper te bekijken en om deze ook op te meten. Ook wordt er naar eventuele extra’s gekeken in verband met de nieuwwaarde. Zo zal hij bepalen wat deze nieuwwaarde van de camper – inclusief extra’s die er door de jaren heen misschien aan zijn toegevoegd.

Met de kennis van deze waarde bij zich, zal de BPM worden berekend, waar dan weer voor ieder jaar dat de camper oud is een bepaald percentage ervan wordt afgetrokken. Bij een fabriekscamper gaat men van de nieuwwaarde van het onderstel waar hij op gebouwd is uit. Voor meer informatie hierover kunt u altijd op de website van het RDW terecht of bij Easyimport.

Camper importeren.

Leave a Comment