Californië: staat van dromen

Californië is één van de vijftig staten die de Verenigde Staten rijk is en ligt aan de Westkust van het land. De hoofdstad is Sacramento maar Californië is ongetwijfeld het meest bekend als de staat waar Los Angeles en dus Hollywood zich in bevinden. Alleen al dat feit maakt van de staat een geliefkoosde toeristische bestemming. Nochtans is dat onterecht, Californië biedt veel meer dan enkel de trekpleister van de eeuwige roem. Schitterende berggebieden wisselen af met skigebieden, idyllische meren, warme stranden en regelrechte woestijnen. Een rondreis Californië heeft het allemaal in huis. Natuurlijk klinkt dat nog wat vaag. Wat is er nou exact te doen om die lange vliegreis ervoor over te hebben? Dat leg ik je graag even uit.

Topbestemmingen

Een eerste must see is ongetwijfeld de wereldvermaarde Death Valley. In deze woestijn met bergen en rotsen valt een wondermooie zonsondergang te bewonderen. Zorg zeker wel voor voldoende hydratatie: de temperaturen kunnen immens hoog oplopen!
Heb je liever wat groen in je leven? Vergeet dan zeker Yosemite National Park niet te bezoeken. Dit gigantische park met wilde watervallen en complete rivieren spreken zeker en vast de avontuurlijke toerist aan. Mag het allemaal wat donkerder voor je zijn? Breng dan eens een bezoekje aan de legendarische gevangenis Alcatraz. Dit eiland in de baai van San Fransisco is tegenwoordig omgevormd tot een museum en nationaal park. Kortom: een leuk dagje uit.
Maar laten we niet langer rond de pot draaien, de bekendste toeristenattractie van Californië is en blijft Los Angeles en zijn bekendste deel: Hollywood. Nochtans is de stad der engelen veel meer dan enkel Hollywood. Santa Monica, Venice beach, Beverly Hills, Mulholland drive. Het zijn allemaal namen als klokken en bekende wijken van Los Angeles. Om wat cultuur op te snuiven ben je er ook aan het juiste adres: het beroemde Getty museum wacht op je. Waar wacht je dus nog op, Californië ontvangt je graag!.

Leave a Comment